• Bovenbanner
  • Bovenbanner
  • Bovenbanner
  • Bovenbanner
  • Bovenbanner
 
   
 

   
  Galerie
   

Op de tweede verdieping treft u een hoge sobere ruimte waar voorheen de mensen van het zangkoor hun muziek lieten horen.

Aan voor- en achterzijde ziet u schitterende gebrandschilderde rozetramen. De ramen in de twee zijmuren bevatten afbeeldingen van de H.H Cecilia en Catharina. In deze ruimte staat ook de hout besneden credenstafel, afkomstig uit de kerk van ‘Onze Lieve Vrouw van Goede Raad’ in Breda. Een credenstafel (Credentia is Latijn voor 'vertrouwen' ) is een tafel of meubel waarop voorwerpen worden geplaatst die voor een ceremonie belangrijk zijn. In de Veertigdagentijd voor Pasen hangt er een kruisweg, een serie van veertien staties, die het passieverhaal van Jezus Christus in beeld brengen. In de Adventstijd staat er een kerstboom met mogelijkheid tot het ophangen van wenskaarten.

Voortdurend vinden hier door het jaar heen wisselende exposities plaats van Oosterhoutse kunstenaars. Aanvragen om te mogen exposeren kunt u indienen bij de heer Peter Nuijten, tel.0162- 431485. Hij draagt de verantwoordelijkheid voor de exposities. Zelf beoefent de fijnschilderkunst.

 


Openingstijden:
- Dinsdag t/m zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur

 
  Tel: 0162 452222 - Arendstraat 35 - Oosterhout - 4901JJ - Webdesign: Bracke Pictures -